Рвачки таленти ускоро ће тренирати у савременим условима

05.05.2021.
 

Паралелно се одвијају спољни и унутрашњи радови на згради Војвођанске рвачке академије у Кањижи. Спортски објекат биће саграђен уз подршку мађарске владе од 2,9 милиона евра. Академија ће према плановима прве младе рвачке таленте примити од септембра. 

Изградња Војвођанске рвачке академије у Кањижи одвија се планираним темпом. Према мишљењу Золтана Балинта, управитеља ове установе, у њој ће бити обезбеђено све како би млади људи могли да тренирају у савременим условима. 

Јене Хајнал, председник Мађарског националног савета се нада да ће рвање још више напредовати захваљујући академији, односно да ће више пажње бити посвећено талентима. „У 21. веку највећа очекивања се постављају управу пред младељуде и зато морамо да преиспитамо нашу бригу о младима. Мислим да се овде код нас, у Војводини, управо реализују таква улагања, таленат долази у први план." 

Академију у изградњи обишао је и Иштван Пастор. Председник Савеза војвођанских Мађара је рекао да су уверени да ће академију моћи да испуне и међународним садржајем. 

„Организовали би различите обуке, различите курсеве, различите радионице, које ће акредитовати, водити и организовати међународна рвачка федерација. Мислим да је ово важно не само за овај објекат, већ и за рвање у Србији, односно и за Кањижу, јер ће се снажније видети и показивати на мапи." 

Установа ће радити са близу 30 запослених. Очекује се да ће грађевински радови бити завршени до августа, а да ће млади војвођански рвачи моћи ће да користе академију од септембра. 

Више информација: 


Рвачки таленти ускоро ће тренирати у савременим условима

Посета Пастора и Хајнала градилишту Војвођанске рвачке академије




Фото: Пушкаш Карољ