Упис деце у предшколску установу

12.05.2021.
  

Влада Републике Србије је посредством свог интернет портала еУправа и услуге еВртић и ове године омогућила грађанима електронски упис деце у предшколске установе.

Услуга еВртић омогућава електронску пријаву за упис деце у предшколске установе. Уместо одласка на шалтере, пријаву можете обавити из свог дома на порталу еУправа (https://euprava.gov.rs/vrtic), где можете да пронађете све потребне информације о упису деце у предшколске установе.

Електронско подношење пријаве вршите попуњавањем електронског обрасца на порталу еУправа (https://euprava.gov.rs/vrtic), који ће бити активан од 10.05.2021. године до 24.05.2021. године, при чему прилагање извода из матичне књиге рођених, уверења о пребивалишту и уверења о запослењу није потребно, јер службеници по службеној дужности прибављају неопходне податке.

Да бисте користили ову електронску услугу неопходно је да на порталу еУправа креирате свој кориснички налог. Све потребне информације о томе можете да пронађете на https://registracija.eid.gov.rs/kreiranje-naloga .

Електронским уписом се сва потребна документација аутоматски прибавља (прибавља је Предшколска установа из Централног регистра обавезног социјалног осигурања и Одељења за општу управу и заједничке послове Општинске управе општине Кањижа). У случају да је додатна документација потребна, родитељ ће бити обавештен путем мобилног телефона, а документацију ће моћи да достави на мејл адресу nasibiseri@kanjiza.rs

За додатне информације можете се обратити на имејл адресу: nasibiseri@kanjiza.rs или путем телефона: (024) 874 380, службенику Еви Хорват.

Упутство за родитеље налази се на страници ПОМОЋ (https://euprava.gov.rs/eVrtic_kako)

Више информација: https://predskolskakanjiza.edu.rs/sr/category/aktuelno/



Плаката