Пречишћена отпадна вода и за заливање ораница

18.05.2021.
 

Пречишћена отпадна вода и за заливање ораница y Конгресном центру „Мастер“ у Новом Саду одржана је завршна конференција ИПА пројекта везног за водоснабдевање. 

Ни епидемија вируса короне није успела да спречи да се током четири године изгради систем резервоара на пешчаном тлу јужне Мађарске и севера Војводине. Партнери у пројекту који је сада окончан су били Директорат за управљање водама у округу Доња Тиса, Покрајински секретаријат за пољопирвреду, водопривреду и газдовање шумама, као и Општина Кањижа. Пројекат је испунио сва очекивања Европске уније, а јединствен је у Србији. 

„Говоримо о пројекту укупне вредности 220 милиона динара, што је са финансијског становишта био огроман изазов за локалну самоуправе Кањижа, с обзиром да је укупан годишњи буџет 850 милиона динара. Због тога је протеклих година требало веома промишљено и добро планирати. С друге стране, то је и на техничком нивоу био изазов, јер смо проширивали капацитет постојећег пречистача отпадних вода у Кањижи, и успели да га доградимо на тај ниво да одговара свим очекивања Европске уније“ објаснио је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа. 

Више информација:


Пречишћена отпадна вода и за заливање ораница

Завршна конференција у оквиру пројекта WASIDCA у Мастер центру