Софић у радној посети општини Кањижа

21.05.2021.
 

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у радној посети општини Кањижа, где се састао са председником Општине Робертом Фејстамером. 

На састанку се разговарало о тренутном стању, могућностима и потребама ове општине као и о примени Плана развоја локалних самоуправа за предстојећи период и учешћу локалних самоуправа на конкурсима за средства из достпуних фондова Европске уније. 

Софић и Фејстамер су обишли Центар за пружање услуга социјалне заштите Кањижа, који је основан и опремљен у оквиру Интеррег ИПА пројекта прекограничне сарадње Мађарска–Србија, а у чијем фокусу је поромција социјалног предузетништва. Центар се бави поспешивањем радних способности корисника у циљу бољег сналажења на тржишту рада, као и подршком запошљавању лица са инвалидитетом. 

Ресорни секретар је том приликом навео да Општина Кањижа активно учествује у свим конкурсним активностима Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, те да укупан трансфер покрајинских институција према Општини Кањижа у протеклих неколико година износи готово 433 милиона динара, од чега је из Покрајинског секретаријата за регионални развој кроз различите конкурсне мере опредељено 7,5 милиона динара. 

Више информација: 


Софић у радној посети општини Кањижа