Кањижа поклонила патролни чамац полицији

24.06.2021.
 

Поводом Дана министарства унутрашњих послова, славе и Дана полиције је 23. јуна одржана показна вежба на обали Тисе у Кањижи. Представници општине су свечано предали полицији службено речно возило.

Потпуковник Душан Глишин, начелник полицијске управе у Кикинди се захвалио самоуправи општине Кањижа што је, препознајући потребе полицијске управе Кикинда, поклонила полицији патролни чамац.

Рекао је да је захваљујући чамцу могуће унапредити јавну безбедност што је у интересу свих грађана, поготово оних који се налазе на Тиси или у њеном окружењу. Чланови полицијске управе у Кикинди ће и убудуће чинити све то је у њиховој моћи да заштите личну безбедност и власништво грађана, обећао је начелник. 

Градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер се захвалио полицији на залагању, што свакодневно чувају грађанство. Рекао је да га јако радује што ће полиција моћи да чува безбедност и на води као и на копну. Градоначелник је сигуран да ће сарадња са органима унутрашњих послова и на даље бити једнако успешна као и у протеклом периоду.

Заменик градоначелника Небојша Ракић је такође поздравио полицајце који славе. Свечане прилике попут ове омогућују да изразимо захвалност полицији на томе што својим радом пружа осећај безбедности код грађана, и што јача поверење у званичне органе, рекао је. Без обзира да ли у питању празник или ноћ, наши полицајци су увек на висини задатка. Радује ме у име самоуправе да и овом предајом патролног чамца можемо да им се захвалимо, и што ће и на самој реци моћи да врше своје задатке, нагласио је заменик градоначелника.

Након предавања кључева возила су припадници полиције одржали показну вежбу. Најпре су приказали ново возило, а затим су ухватили дилера дрогом уз помоћ пса трагаче. Такође су приказали и симулацију отмице- девојчицу која долази на штранд ухвати отмичар, али након што грађани обавесте полицију, специјална јединица брзо ослобађа дете.

На крају акције су и ватрогасци одржали приказ, и то тако што су деци обезбедили купање у пени, у чему су због велике врућине деца уживала.

Више информација:


Полицијска управа у Кикинди добила нови патролни чамац




Фото: Пушкаш Карољ