Богнарова и Опријан најбржи на 10 километара на Фестивалу трчаа у Кањижи

16.08.2021.
 

Такмичења маратонаца у трчању у оквиру 39. Фестивала трчања и пливања које су организовали АК Партизан и општина Кањижа, окупило је преко 300 учесника свих узраста из Србије и Мађарске.
Победник полумаратона улицама Кањиже је Миливоје Јововић (Шабац), који је стазу од 21,1 км прешао за сат 23 минута и 13 секунди. Други је био Вељко Поповић из Куле (1:33:17), а трећи Димитрије Јовановић (1:36:49). У женској конкуренцији, прва кроз циљ је прошла Ханга Фекете из мађарског града Печуја (1.32:53), испред Наталије Агоштон (1.50: 21) и Тинде Бичкеи (1:57:10).
У трци на 10.000 метара тријумфовао је члан новосадског Триатлон клуба Динамик Небојша Опријан, који је стазу претрчао за 38 минута и четири секунде, други је био Бранислав Живић из Београда (38:07), а трећи Мирослав Пешић из Апатина (38:21). У женској конкуренцији, Кањижанка Чила Богнар тријумфовала је пред својом публиком у  времену 45:11 минута, испред Зорица Кулић из Сомбора (48:50) и Марине Сочин из Сенте (50:07).
- Трка на десет километара ми одговара зато што су ми, као триатлонцу, одговарају све трке на врућини, што други тркачи слабије подносе. То је допринело томе да сам избио на прво место. Претходно учешће на пливачком маратону на три километра за мене није ништа ново. У пливању нисам баш најбоље проценио стазу и то се на крају осетило на резултату акватлона - изјавио је Небојша Опријан.
Најспрменији маратонци на Фестивалу трчања и пливања, надмећу се у “Кањишком XL акватлону”, за који се спајају резултати пливања Тисом на стази од 3.000 метара и трчања на 10.000 метара. Победнички пехар у мушкој конкуренцији припао је Бојану Рашковићу (ПК Спартак Прозивка, Суботица), други је био  Небојша Опријан (ТК Динамик, Нови Сад), док је пехар за треће место припао Лазару Ковачевићу (Нови Сад). У женској конкуренцији, најспремнијом се показала Чила Богнар (Кањижа, испред Анико Јаблан (Бачка Топола) и Јане Страјнић (Кикинда).
У “Кањишком XXL акватлону”, где се збрајају резултати пливања на 7.500 метара и трчање полумаратона 21,1 км, тријумфовао је Роберт Чањи (Мађарска), други је био Драган Попович (Бачка Топола), а трећи Ервин Месарош (Нови Сад), док је у женској конкуренцији признање припало Ханги Фекете из Печуја (Мађарска).
У трци на 4.300 метара код мушкараца победио је Синиша Гавранов (Кикинда), испред Немање Ђурића (Апатин) и Вање Болесникова (Нови Сад). У женској конкуренцији прва је била Дамјана Перенчевић (Кљајићево), друга Бланка Виактер (Нови Кнежевац), а трећа Лиа Лошонц (Кањижа).
У тркама на краћим деоницама за узраст до девет година на  900 метара, најбољи су били Виктор Антал и Амина Крспогачин, до 13 година на стази од 1.400 метара Петар Томашевић (Врбас) и Жофиа Беде (Кањижа), до 14 година на 2.600 метара Лајош Термаи (Мађарска) и Ката Беде (Кањижа), а до 15 година на 3.500 метара - Марк Јакуш (Кањижа) и Кристина Радоњић (Нови Сад).  

Више информација:


Богнарова и Опријан најбржи на 10 километара на Фестивалу трчаа у Кањижи