Подршка кањишким пољопривредницима

05.10.2021.
 

Локална самоуправа Кањиже подржала 18 пољопривредника са укупно 5,7 милиона динара. 

На конкурсу општине Кањижа је преко Фонда за пољопривреду и рурални развој додељено 5,7 милиона динара за 18 пољопривредника, од којих осморици за набавку квалитетних приплодних грла, а осталима за заливне системе. Међу потоњима је и Арпад Нађ из Тотовог села који каже да је ове године купио електричну пумпу за заливање, а да је подршка износила око 70 хиљада динара. Њему се постојећи систем за заливање покварио и надоместио га је новим. 

Градоначелник Кањиже Роберт Фејстамер каже да локална самоуправа сваке године прилагођава подршку потребама пољопривредника: 

"Надам се да је ово истинска помоћ пољопривредницима и надам се и да ће да искористе ове развојне могућности, као и да ће уз ову подршку сваке године са мало већим еланом или барем једнаком снагом издржавати у пољопривреди и остати при свом послу, који је један од темеља нашег благостања". 

Пољопривредни произвођачи ове општине се до 15. новембра могу јавити на још три конкурса, а то су вештачка оплодња говеда, подршка био-производњи, те допринос за одношење угинуле стоке. 

Више информација: 


Подршка кањишким пољопривредницима




Фото: Пушкаш Карољ