Јавни позив за прикупљање понуда за пројекат јавно–приватног партнерства

13.12.2021.
  

На основу члана 9. Закона о комуналним делатностима („Сл. гласник РС“, бр. 88/2011, 104/2016 и 95/2018), чл. 22. и чл. 35. Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама („Сл. гласник РС“, бр. 88/2011, 15/2016 и 104/2016) и члана 40. Статута општине Кањижа („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 2/2020 – пречишћен текст ) Општина Кањижа расписује

 

ЈАВНИ ПОЗИВ бр. __/2021 – отворени поступак

за прикупљање понуда за пројекат јавно–приватног партнерства поверавање обављања делатности градског и приградског линијског превоза путника и управљање аутобуском станицом на територији општине Кањижа са елементима концесије

 

1. Расписује се Јавни позив за прикупљање понуда за избор најповољнијег учесника на конкурсу – понуђача за пројекат јавно–приватног партнерства поверавање обављања делатности градског и приградског линијског превоза путника и управљање аутобуском станицом на територији општине Кањижа са елементима концесије, на период од 10 година, у складу са чл. 35-41. Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама („Сл. гласник РС“, бр. 88/2011, 15/2016 и 104/2016).

2. Право достављања понуда по јавном позиву имају привредна друштва и друга правна лица (у даљем тексту: превозници) која су регистрована за обављање делатности јавног линијског превоза путника у градском и приградском саобраћају и испуњавају услове утврђене Законом о превозу путника у друмском саобраћају („Сл. гласник РС“, бр. 68/2015, 41/2018, 44/2018 - др. закон, 83/2018, 31/2019 и 9/2020).

3. Јавни линијски превоз путника обављаће се на следећим сталним линијама, и то:

 

ЛИНИЈА 1: КАЊИЖА-АДОРЈАН-ТРЕШЊЕВАЦ-ВЕЛЕБИТ-ОРОМ-НОВО СЕЛО

ЛИНИЈА 2: НОВО СЕЛО-ОРОМ-ДОЛИНЕ-ТОТОВО СЕЛО-ВЕЛЕБИТ-КАЊИЖА

ЛИНИЈА 3: ОРОМ-ВЕЛЕБИТ-ЗИМОНИЋ-КАЊИЖА

ЛИНИЈА  4: НОВО СЕЛО-ОРОМ-ДОЛИНЕ-ТОТОВО СЕЛО-ТРЕШЊЕВАЦ-КАЊИЖА

ЛИНИЈА 5: ВЕЛЕБИТ-ТРЕШЊЕВАЦ-КАЊИЖА

ЛИНИЈА 6: КАЊИЖА-МАРТОНОШ-ХОРГОШ

ЛИНИЈА 7: КАЊИЖА- ЗИМОНИЋ – ВЕЛЕБИТ

ЛИНИЈА 8-1: ХОРГОШ-БУКИ МОСТ-МАЛА ПИЈАЦА

ЛИНИЈА 8-2: ХОРГОШ-ШЕФЕР- БУКИ МОСТ

ЛИНИЈА 8-3: ХОРГОШ-ШЕФЕР-МАЛА ПИЈАЦА

ЛИНИЈА 8-4: КАЊИЖА - МАЛИ ПЕСАК - МАЛЕ ПИЈАЦЕ

ЛИНИЈА 9: КАЊИЖА-МАРТОНОШ-ХОРГОШ-БУКИ МОСТ- МАЛА ПИЈАЦА-МАЛИ ПЕСАК

 

Минималан број полазака по линијама дат је у конкурсној документацији.

Сезонске и ванредне линије уговараће се посебним уговором са превозником који буде изабран.

Коначна верзија линија у линијском превозу путника у градско-приградском саобраћају на територији општине Кањижа биће дефинисана Уговором.

4. Превозник   конкурише за  све линије и управљање аутобуском станицом линијског типа.

Уколико не буде заинтересованих превозника, давалац концесије може да закључи уговор  обављању комуналне делатности  линијског превоза путника у градском и приградском  саобраћају  на територији општине Кањижа до окончања новог поступка избора превозника.

Формирање   конзорцијума   ради   учешћа   у   поступку   доделе   јавног   уговора дозвољено је, с тим што се:

1) забрањују промене у структури конзорцијума, као што је замена чланова, припајање понуђача конзорцијуму или спајање конзорцијума или распуштање конзорцијума.

Забрањене су измене код подизвођача чији су капацитети потребни понуђачу или конзорцијуму да би испунио критеријуме за избор.

5. Обављање јавног линијског превоза путника поверава се на период од 10 година што се  ближе регулише  закључењем  Јавног уговора о поверавању  обављања   комуналне делатности градског и приградског линијског превоза путника и управљање аутобуском станицом на територији општине Кањижа, а који садржи одредбе о поступку раскида уговора пре истека времена на који је закључен, као и права и обавезе које из тога проистичу.

6. Цене превоза путника у градском и приградском саобраћају на територији општине Кањижа образују се на основу елемената за образовање цена комуналних услуга прописаних важећим прописом који уређује комуналне делатности и мењају се у складу са тим прописом, уз сагласност скупштине општине, на образложен захтев превозника.

7.  Понуђач  је  дужан  да  на  основу  књиговодствене,  финансијске,  кадровске  и правно-нормативне документације, докаже своју техничку, организациону и кадровску оспособљеност за обављање комуналне делатности која се поверава.

Понуда обавезно садржи:

- назив и седиште привредног друштва, односно правног лица, доказе о свим основним пословним подациа (мат. бр., ПИБ, бр. тек. рчуна), подацима о лицу овлашћеном за заступање и са свим потребним информацијама (телефон, факс и др.) у циљу непосредног комуницирања;

- извод из одговарајућег регистра којим се доказује да је подносилац понуде регистрован за обављање јавног линијског превоза путника;

- решење   надлежног   министарства   о  испуњености   услова   за  отпочињање   и обављање јавног линијског и ванлинијског  превоза путника у друмском саобраћају;

- доказ о техничкој опремљености основних средстава - аутобуса (оверену листу или извод из пописних листи основних средстава, оверене фотокопије уговора о лизингу, закупу   или   другом   правном   основу   за   коришћење   возила,      оверене   фотокопије саобраћајних  дозвола, полисе осигурања,  штампани  приказ  саобраћајне  дозволе  из читача);

- доказ  о  паркинг  простору  и  техничкој  опремљености  простора  за  одржавање возила, а у случају да подносилац понуде не поседује исти, оверене   фотокопије уговора о закупу паркинг простора одговарајуће површине, односно оверених уговора о одржавању возила са привредним друштвом, другим правним лицем или самосталном занатском радњом, који испуњавају услове за одржавање и оправку друмских моторних возила, односно аутобуса;

- предлог  тарифе,  јединствене  цене  превоза  за  лица  старија  од  65  година,  са висином повластица за месечне карте ученика, запослене,незапослене и особе са инвалидитетом ;

- потврду надлежног пореског органа о измиреним пореским обавезама доприносима и другим јавним дажбинама – не старију од 6 месеци од дана објављивања јавног позива;

- потврду да подносиоцу понуде у року од 2 године пре објављивања Јавног позива није изречена правоснажна судска или управна мера забране обављања делатности која је предмет концесије;

- потврду надлежног Привредног суда да се против подносиоца понуде не води поступак стечаја или ликвидације;

- оригиналну банкарску гаранцију за озбиљност понуде, са роком важности 20 дана дужим од дана јавног отварања понуде у висини утврђеној конкурсном документацијом;

- изјаву подносиоца понуде да ће приликом закључења уговора доставити сопствену соло меницу оверену код НБС са овлашћењем, на износ од 50.000,00 РСД за сваку од линија.

Тражена  банкарска   гаранција мора бити безусловна, неопозива, наплатива на први позив без права на приговор и мора имати исправно попуњен рок, износ и месну надлежност и не могу садржати: додатне услове, краће рокове од оних које је одредио наручилац, мањи износ од онога који је одредио наручилац, промењену месну надлежност за решавање спорова одређену у моделу Уговора, нити услове везане за пословну политику банака.

8. Критеријума за избор најповољније понуде дати су у прилогу Јавног позива, као и у конкурсној документацији, а биће изабрана економски најповољнија понуда, након бодовања.

9. Рок за доношење одлуке о избору најповољније понуде, односно одлуке о поништају поступка давања концесије износи 60 дана, а почиње да тече даном истека рока за достављање понуда.

10. Правна заштита у поступку доделе јавног уговора обезбеђује се у складу са Законом о јавним набавкама („Сл. гласник РС“, бр. 91/2019).

Захтев за заштиту права подноси се електронским путем преко Портала јавних набавки истовремено наручиоцу и Републичкој комисији, односно у писаном облику, непосредном предајом или препорученом поштом наручиоцу, у ком случају је подносилац захтева дужан да копију захтева достави Републичкој комисији.

Рокови за подношење захтева  за заштиту права таксативно су наведени у чл. 214 и 215 ЗаконA о јавним набавкама („Сл. гласник РС“, бр. 91/2019).

11. Заинтересовани могу преузети конкурсну документацију на Порталу јавних набавки.

Све додатне информације у вези Јавног позива могу се добити преко Портала јавних набаки.

12. Рок за достављање понуда је 60 дана од дана објављивања Јавног позива у „Службеном гласнику РС“, закључно са 60-тим даном,  до 12,00 часова.

Понуде се достављају преко Портала јавних набавки.

Понуде се дају на српском језику.

13. Отварање понуда се врши на Порталу јавних набавки истог дана по истеку рока за достављање понуда у 12,00 часова.

 

КРИТЕРИЈУМИ ЗА ИЗБОР НАЈПОВОЉНИЈЕ ПОНУДЕ

БРОЈ БОДОВА

цена по километру

највише до 40 бодова

висина попуста на превоз ученика основних школа у %

највише до 10 бодова

висина попуста на превоз ученика средњих школа у %

највише до 10 бодова

висина попуста на превоз запослених у %

највише до 10 бодова

висина попуста на превоз за лица старија од 65 година и  незапослене у %

највише до 5 бодова

висина попуста на превоз особа са инвалидитетом у %

највише до 5 бодова

просечна    старост  возила  са  којима  ће вршити комуналну делатност градског и приградског линијског превоза

 

највише до 10 бодова

Обезбеђено редовно одржавање возила:

- сопствено или по Уговору

- није обезбеђено

   - 5 бодова

   - 0 бодова

 

Обезбеђеност паркинга за сва возила:

- сопствено или по Уговору

- није обезбеђено

   - 5 бодова

   - 0 бодова

 

 

Максимално 100 бодова

 

Напомена: Предметни позив је објављен у „Службеном  гласнику РС“ дана 10.12.2021. године у броју 120.

Рок за достављање понуда је 60 дана од дана објављивања Јавног позива у Службеном гласнику РС, закључно са 60-тим даном,  до 12,00 часова.