У новој години повећава се буџет општине

30.12.2021.
 

У поређењу са буџетом за 2021. годину, буџет Кањиже наредне године биће већи за 54 милиона динара, што је усвојено на последњем заседању скупштине општине ове године. 

На дневном реду седнице биле су 32 тачке, од којих је најважнија тачка, усвајање буџета. Након састанка, рад су оценили Тибор Плетикосић , лидер фракције СВМ и Марко Ждеро, члан општинског вец́а. 

Марко Ждеро је истакао да је буџет једногласно усвојен. Он је истакао и да је план пажљиво и рационално припремљен у складу са ситуацијом у последње две године. Рекао је и да је за улагање предвиђено 27 милиона динара. Биће новца и за редовне манифестације, спортске и културне догађаје, обећао је он. 

Плетикосић је рекао да се очекује да ће буџет следеће године остварити приход од милијарду и 68 милиона динара. Највећи приходи очекују се од пореза и доприноса, који износе 372 милиона динара, али има и плаћања од експлоатације природних ресурса. Неопходно је поменути и износе пристигле разним конкурсима и пројектима, који могу дати значајан подстицај развоју наше општине. На страни расхода важно је напоменути предвидјених 25 милиона динара за пољопривреду, од чега ће 7 милиона динара бити распоређено путем тендера. Треба истаћи и 29 милиона динара за социјалну заштиту, али је обезбеђено и функционисање наших институција, које су веома важна снага за очување заједнице. 

Марко Ждеро је такође нагласио да је прихваћен програм пословања за наредну годину и за Потиски Водовод и комуналног предузећа Комуналац, као и општински извештај о безбедности саобраћаја. 





Фото: Пушкаш Карољ