Улагања у туристичкуи инфраструктуру крај Тисе

06.01.2022.
 

На прилазу кањишком Штранду и насипу крај Тисе пред крај минуле године, реализована су улагања у туристичку инфраструктуру у вредности три милиона динара, обезбеђених од стране Министарства туризма Србије и локалне самоуправе општине Кањижа. Обновљена је пешачка стаза од Фиренце до насипа, постављене нове клупе и канте за смеће, обновљени канделабери а постављене су и нове информационе табле.  

- Јако ми је драго да можемо почети 2022. улагањима у туристичку инфраструктуру – рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа. - Наравно ова улагања и извођење улагања су започета на крају 2021. године, негде у октобру,новембру, али свакако смо мислили да сачекамо неко адекватно време да покажемо све што је сад обновљено овде доле на долми Тисе.   

Јавно предузеће “Комуналац” током сезоне води бригу о Штранду, учествује у пројектовању и надзору приликом улагања. Извршена улагања у обнову пешачке стазе и мобилијара који је постављен још пре више од две деценије, доприносе угоднијим шетњама и боравку житеља Кањиже и посетилаца.  

- Обновљено је 235 метара пешачке стазе, 25 клупа је постављено, замењено, старе су обновљене нове су постављене, неких 21 канти за смеће је замењено, функционалније канте за смеће и обновљени су канделабери 36 комада, значи сређени а постављено је још три табле информационе туристичке табле – рекао је Ервин Палфи, директор ЈП “Комуналац”.   

Више информација: 


Улагања у туристичкуи инфраструктуру крај Тисе




Фото: Пушкаш Карољ