Електронско уверење о уплати локалних јавних прихода

04.07.2022.
  

Уверења Локалне пореске администрације Кањижа доступна на клик грађанима и привреди.
Грађанима и привредницима је омогућено да путем нове услуге еУверење на Порталу локалне пореске администрације lpa.gov.rs добију електронско уверење да су измирили обавезе по основу локалних јавних прихода које утврђује и наплаћује Локална пореска администрација Кањижа (порез на имовину, такса за истицање фирме, накнада за заштиту и унапређивање животне средине и др.) без одласка на шалтере.
Путем Портала ЛПА грађани у пар кликова могу да поднесу захтев за добијање овог уверења, а електронски документ могу да преузму или на Порталу ЛПА или у свом еСандучету на Порталу еУправа.
За коришћење ове услуге потребно је да грађани буду електронски идентификовани квалификованим електронским сертификатом, без обзира да ли је у клауду или на смарт картици/ УСБ токену.
Захтев за добијање уверења могу поднети физичка лица, предузетници и правна лица.
Како до еУверења:
•             Потребно је да будете регистрован корисник на Порталу еУправа високим нивоом поузданости (квалификованим електронским сертификатом у клауду, на картици или УСБ токену). Више информација како до бесплатног сертификата у клауду доступно је овде.
•             Пријавите се на Портал https://lpa.gov.rs
•             Из менија изаберите опцију Уверења и попуните податке.
•             Уколико сврха издавања овог уверења захтева плаћање административне таксе, то можете урадити електронски на Порталу ЛПА.
•             Након што поднесете захтев, локална пореска администрација има рок од 8 дана да вам изда електронско уверење које можете преузети или на Порталу ЛПА или у свом еСандучету на Порталу еУправа.