40. Фестивал трчања и пливања Кањижа

15.08.2022.
 

пливања је једна од најзначајнијих манифестација Кањиже са више стотина учесника, на коју локална самоуправа обраћа посебну пажњу. Обала Тисе се већ у раним јутарњим сатима напунила спортистима, који су чекали у реду за котизацију у више категорија. Након пливања, поподне је било резервисано за тркаче. Учесници су се пријављивали у више категорија, најдужа стаза је ипак била полумаратонска од 21 километар. Резултате можете погледати овде:

Резултати-2022

Корнел Месарош председник Организационог одбора након завршетка фестивала написао на свој Facebook страници:   
Успех Фестивала трчања и пливања у Кањижи, 13. августа био је достојан традиције дуге четири деценије! Да буде тако, многи су томе допринели! Покровитељ манифестације, спонзори, институције и удружење као пријатељи манифестације, али и велики број приватних лица!  
Ипак, главни актери манифестације су и ове године били такмичари! Хвала вам што делите са нама став да су физичка активност, рекреација и здрав начин живота веома важни и што сте одабрали наш догађај за такмичење! Фантастичан је осећај што смо успели да поставимо чак И рекорд стазе на јубиларној манифестацији!  Честитамо

Сви смо поносни што је манифестација у Кањижи једина у земљи на којој се љубитељи рекреације могу такмичити у два спорта у истом дану. Ове године смо одлучили да задржимо све популарнији XЛ догађај, који подразумева 3 км пливања и 10 км трчања. Број људи који учествују у јединственом акватлону показује линеарни пораст. Док је прошле године трчао тек сваки пети наш пливач, ове године је то важило за сваког четвртог нашег пливача! И многи од њих су први пут изабрали ову такмичарску категорију. И ово је доказ да обала Тисе у Кањижи и њени садржаји на плажи омогуц́авају нашим такмичарима да овде бораве цео дан у фестивалском амбијенту. Сасвим је извесно да ћемо у будућности посебну пажњу посветити промоцији и подизању стандарда овој такмичарској дисциплини.

Сјајно се показала и наша публика и житељи града – и ми им се захваљујемо што су бодрили наше такмичаре И навијали су им! Много људи је пратило трку на улицама града и тако су на невероватан начин допринели мотивацији наших такмичара и одличној атмосфери, због које су готово заборавили на тешкоће са којима се суочавају на пређеним километрима! И на штранду је публика била невероватна: у лепом броју су се окупили и аплаузима дочекали финалисте.

40. Фестивал трчања и пливања не би могао бити тако успешан да није имао спонзоре и помагаче којима је, као и нама, важна традиција манифестације. Хвала вам што је Општина Кањижа и ове године стала уз фестивал и, осим што је обезбедила потребан буџет, пружила и логистичку подршку. Хвала председнику општине, Роберту Фејстамеру, на свесрдној помоћи!

Покрајински секретаријат за спорт и омладину ове године је путем конкурса подржао нашу манифестацију, што је допринело да се обезбеди висок стандард фестивала. Хвала на сарадњи Ласлоу Кормањошу помоћнику покрајинског секретара. Такође се захваљујемо на помоћи предузетницима и предузећима наше општине и околине. Велико хвала и оним институцијама и организацијама које из године у годину сматрају уобичајеним свој допринос организацији и реализацији наше манифестације. 

 

 





Фото: Карољ Пушкаш