18 учесника наградне игре добило бицикле

23.09.2022.
 

Општина Кањижа и ове године организовала је наградну игру у којој је учествовало осамсто деце и запослених у Предшколској установи, основним и средњим школима. Извучено је осамнаест. добитника и њима су уручени бицикли. Програм је реализован у оквиру Европске недеље мобилности која се обележава од 16. до 22. септембра.  
“Европска комисија од 2006 године се одржава сваке године од 16. до 22. септембра Недеља мобилности. Општина Кањижа је нашла најрационалнији и најсеобухватнији начин обележавања у смилсу уклучивања  деце од предшколског до средњошколских разреда са територије Општине Кањижа. Сви су укључени рачунајући и запослене од чистачице до дикекторице” - каже Зоран Томин члан Општинског већа задужен за подручјe заштита животне средине. 
Овом приликом, припадници Саобраћајне полиције одржали су кратко предавање о безбедности у саобраћају. Волонтери Црвеног крста презентовали су део обуке из прве помоћи.   
Ова наградна игра организује се са циљем да се промовишу саобраћај без аутомобила и заштита животне средине, кажу у општинској управи.  
“Треба радити на едукацији деце да што мање буду уз телефоне и компјутере и што више у покрету", напомиње члан Општинског већа Кањиже задужен за заштиту животне средине Зоран Томин. 

 





Фото: Карољ Пушкаш