Дотације расту, велика улагања у другом плану

04.01.2023.
 

Општина Кањижа у планове за ову годину улази нешто опрезније с обзиром на тренутну ситуацију, али и даље је усмерена на реализацију својих планова. Према плановима инвестиције великог обима биће потиснуте у други план, али ће расти износи које је локална самоуправа определила за финансирање својих предузећа и установа.
Главни циљ локалне самоуправе Кањиже је да очува ниво квалитета услуга и рада који је забележен у 2022. години. Дотације  ће у 2023. години расти у износу од 10 до 15 одсто, између осталог за функционисање установа, за мрежу социјалних давања, за спортске клубове, уметничка друштва и манифестације.
„Наравно, да би негде могли да повећамо, онда морамо од нечега да одузмемо. Како не бисмо желели да одузмемо ни од једне области које су потврђено добро функционисале у 2022. години, преостало нам је једино решење, да од наших намеравних великих инвестиција одузмемо оне износе које смо пребацили на ова раније поменута подручја, између осталог, примера ради, на подизање нивоа квалитета здравства“ рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.
Буџет за 2023. годину предвидео је повећање износа дотација које обезбеђује локална самоуправа. Осим тога, ове године започеће и модернизација јавне расвете на територији општине – нагласио је председник општине Кањижа.
„Цена електричне енергије у државном сектору је двоструко виша, дакле нису оне цене које грађани примају, тако да у сваком случају морамо нешто да учинимо са јавном расветом, уколико не желимо да искључимо део јавне расвете у наших 13 насеља. Не желимо то да учином из разлога јавне безбедности, тако да ће на овом пољу сигурно бити улагања већег обима.“
Осим тога, локална самоуправа наменила је и 50 милиона динара како би бар са 15 до 20 одсто могла да допринесе у мањим или већим улагањима која се очекују током ове године.
Више информација:

 


Кањижа: дотације расту, велика улагања у другом плану