У циљу заштите дечијих игралишта

17.02.2023.
 

Поштовани Грађани,
Прошлог августа у Мостарској улици изграђено је ново игралиште, које је од тада постало веома популарно: породице са децом и млади воле да га посећују и користе.
Нажалост, за само шест месеци колико је прошло од примопредаје, постављеним елементима је нанета штета услед неправилне употребе истих. Због ових вандалних поступака, општина је 6. јануара ове године демонтирала и одвезла елементе које су оштетили непознати починиоци и полицији поднела пријаву због вандализма на јавној својини. Истрага је у току.
Нека од игралишта на територији наше општине имају надзорне камере, чији се снимци могу користити у полицијским поступцима.


Како бисмо вандализам и ремећење мира спречили и свели на најмању могућу меру, молимо јавност за сарадњу!
Позивом на број 4-877-442 у свако доба дана можете да пријавите општини било какво ремећење мира, вандализам или наношење штете како у Мостарској улици у Кањижи, тако на другим игралиштима општине. На овом броју се јавља телефонска секретарица, а поруке надлежни свакодневно проверавају.


Уколико сте директан сведок нереда на игралишту, позовите полицију и пријаву извршите тој институцији како би надлежни интервенисали што је пре могуће.

 

Поштовани Грађани, драга децо и омладино,
Игралиште у Мостарској улици у Кањижи, као и остала игралишта у општини, направљени су за нашу заједницу, за све чланове заједнице! Да би нам они дуго били на располагању, морамо их заједно сачувати.
Наменска употреба није молба, већ пропис. Очекивано дисциплиновано и одговорно понашање на јавним површинама је основно правило које важи за све!
Гаранција произвођача не важи за вандализам! Ако се заједно не побринемо, нећемо имати игралишта за нашу децу и младе!

 

Локална самоуправа Кањижа

 



Позив становништву