Тражи се најлепши кањишки хлеб

16.08.2023.
 

Наступом естрадних звезда, разноврсним програмом, свечаним ватрометом и сликањем светлошћу Кањижа се спрема за прославу 20. августа. 
Традиционални празник дана Сент Иштвана и Новог хлеба биће прослављен у недељу. И ове године организатори су за све узрасте припремили занимљиве и садржајне програме. Током пре поднева у месној католичкој и православној цркви ће освештати нови хлеб. Поподне ће између осталог наступити Иван Камараш од 18.30 часова, а након тога уследиће ломљење хлеба. Од 20 часова на позорници ће свирати Вера Тот и Budapest Jazz Orchestra. За најмлађе су припремљене луткарске представе, радионице и игре. 
„Од 19.45 часова на програму је проглашење победника у такмичењу за најлепши хлеб. То је такмичење које организујемо сваке године, дуги низ година. И ове године очекујемо да се на такмичење пријаве приватна лица, пекари и удружења грађана. Није битан укус, већ изглед. Нека најлепши хлеб припреме код куће, пријаве га у недељу у времену од 16 до 17 часова у кућицама за хлеб које су постављене у парку и након тога нека нам се придруже на проглашењу резултата. Предаћемо занимљиве награде за оне који су припремили најлепши хлеб“ каже Ливија Варади Вранић, задужена за област протокола и информисања у општини Кањижа. 

 


Тражи се најлепши кањишки хлеб




Фото: Карољ Пушкаш