Модернизација јавне расвете у Кањижи

21.09.2023.
 

Локална самоуправа Кањиже закључила је дугорочни уговор за модернизацију и одржавање јавне расвете у општини. 
Захваљујући примени иновативне LED технологије, трошкови ће у будућности бити значајно смањени, а општина ће годишње трошити 1,5 милион kWh струје мање. 
Јавна расвета ће ускоро бити модернизована у општини Кањижа, све у име одрживости. Уговор на 15 година потписан је у среду у Кањижи. 
Роберт Фејстамер градоначелник Кањиже каже: „Од данас ће се одвијати припреме на основу којих ћемо модернизовати јавну расвету променом сијалица, поједностављено речено. Са једне стране, са становишта еколошке свести, јер ако користимо мање енергије, мање загађујемо животну средину, а са друге стране и са становишта енергетске ефикасности која има финансијску линију.” 
Општина Кањижа је 23. у земљи у коме је ова сарадња реализована. 
Обрад Татић, директор извођачке фирме каже: „Наша инвестиција овде ће износити 1,66 милиона евра. Све смо обезбедили са наше стране, само да почнемо. Уштеда у енергетици је 78 посто од садашње енергије, а знамо шта данас значи у времену енергетске кризе. Све месне заједнице су обухваћене као што је то председник општине рекао.” 
Потписивању уговора присуствовао је и амбасадор Мађарске у Београду Јожеф Мађар: „Данас, када говоримо о томе колико су два народа или две земље блиске једна другој, требало би да буде довољно истаћи да је прошле године, у смислу привреде или пословних односа који дефинишу наш свакодневни живот, укључујући трговину и промет робе, прошлогодишњи промет робе износио је скоро 6 милијарди евра.” 
Радови ће почети у наредних неколико дана. Према речима надлежних, модернизација јавне расвете у општини биће завршена до краја године.  

 


Модернизација јавне расвете у Кањижи

Потписан уговор о модернизацији јавне расвете са мађарском компанијом

Потписан уговор о модернизацији јавне расвете у општини Кањижа




Фото: Карољ Пушкаш