Европска недеља мобилности у Кањижи

22.09.2023.
 

Локална самоуправа општине Кањижа организовала је разноврсне активности  поводом Европске недеље мобилности и Дана без аутомобила, са циљем да се промовише мобилност без аутомобила и здрав начин живота у урбаним срединама.  Акцијама је обухваћено више од 1.000 деце од предшколског до средњошколског узраста и чланова удружења која окупљају љубитеље природе. 
Завршна приредба уприличена је на стадиону Фудбалског клуба “Потисје” у Кањижи, где су представници Полицијске станице Кањижа  децу саветовали како да безбедно учествују у јавном саобраћају, а волонтери Црвеног крста симулирали су пружање помоћи приликом саобраћајне незгоде у којој су актери бициклисти. 
После јавног извлачења награда, најсрећнијих 18 учесника Европске недеље мобилности кући су се одвезли бициклима које је даровала Општина Кањижа. 
Након томболе за поклоне, полиција је одржала демонстрацију, где су деца могла да седну у полицијски аутомобил и разговарају са полицајцима. На скупу су учествовали и градоначелник Роберт Фејстамер и заменик градоначелника Небојша Ракић. Обраћајући се новинарима, они су рекли да је одржавање контакта са полицијом веома важно. Деца треба да схвате да се полиције не треба бојати, већ напротив, треба да јој се верују и обратe за помоћ ако су у невољи. 

 





Фотоалбум: Карољ Пушкаш