Изградња канализационе мреже у Хоргошу

05.10.2023.
 

Инвестицију у потпуности финансира Управа за капитална улагања АП Војводине.
У Хоргошу је у току изградња канализационе мреже. Локална самоуправа Општине Кањижа је ове године један од највреднијих уговора о подршци закључила у области развоја комуналне инфраструктуре, а инвестиција се у потпуности реализује из покрајинских средстава.
У другом највећем насељу у Општини Кањижа тренутно је у току изградња канализационе мреже. Радови у овдашњој Улици Цркве су већ завршени, и мештани ће ту ускоро моћи да се прикључе на мрежу. Ержебет Гранц из Хоргоша каже: „До сада је то спровођено у једну јаму, коју смо морали да чистимо сваке године, и то нас је коштало 5000 динара, сваке године. Али то је морало да се уради. Површинска вода, односно чистија вода отицала је до краја наше баште, где постоји један површински одводни канал.”
Локална самоуправа има могућност да настави изградњу канализационе мреже у Хоргошу, у износу од 257,7 милиона динара, у потпуности захваљујући финансијској подршци Управе за капитална улагања АП Војводине. Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа каже: „Локална самоуправа не мора да плаћа учешће захваљујући значајном ангажовању заменика градоначелника, јер када аплицирамо за пројекте обично морамо да обезбедимо учешће од 20-30 одсто, а за тако велики износ то би био огроман трошак. Пројекат је заправо подељен на два дела, а обухватиће радове у укупној вредности од 257 милиона динара овде, у насељу Хоргош.”
У овом насељу је плану и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода.
Више информација:

 


Изградња канализационе мреже у Хоргошу

Изградња канализационе мреже у Хоргошу