“Нађи свој спорт” у оквиру Дечије недеље

09.10.2023.
 

У оквиру Дечије недеље која се одвијала под слоганом “Велико срце деце Србије” општина Кањижа и Спортски савез Кањиже су организовали берзу спорта под називом “Нађи  свој спорт” 6. октобра. 
Шести пут за редом се одвија ова манифестација у спортској хали “Бања Кањижа” где се ове године представило 10 спортских клубова из општине Кањижа. 
Више од 500 малишана од првог до петог разреда основних школа  из Кањиже, Мартоноша, Малих Пијаца и Велебита су посетили базар спорта да би могли да одлуче како да активно проводе своје слободно време и да се определе за неки од понуђебих спортова , ако се до сада нису бавили неким. 
Заинтересовао их је шах , па су играли са члановима Шах клуба “Потисје”,  покушали су да скачу у вис на атлетици, играју стони тенис или тенис, као и рукомет. Били су задивљени рвањем јер имају свог мештанина , актуелног светског шампиона у рвању Себастијана Нађа, џудом и други  спортовима. 
У општини Кањижа има 35 активних спортских клубова и показало се по речима секретара Спортског савеза Кањиже Игора Вуковића да након ове манифестације преко 10 одсто малишана се прикључи неком од њих. 


Кањижа – “Нађи свој спорт” у оквиру Дечије недеље




Фотоалбум: Карољ Пушкаш