Предшколци цртали по асфалту

09.10.2023.
 

У оквиру Дечије недеље у Малом парку испред Градске куће у Кањижи је у оквиру Дечије недеље у преподневним сатима  Предшколска установа “Наши бисери” организовала цртање по  асфалту. 
Васпитачица ПУ “Наши бисери”  Драгана Дејановић је рекла да им је ове недеље био циљ да се свако дете забави и ужива у својој главној активности и игри, а њихова деца воле да цртају и било им је право уживање а то и раде. 
Поводом Дечије недеље локална самоуправа је поклонила деци гумене лопте за скакање, кенгур лопте и мале пластичне лоптице. Сви поклони ће предшколцима добро доћи јер су то важни алати за децу  који доприносе развоју крупне моторике, равнотеже, спретносри и координације око-рука.     
Иначе, у забавишту су ове недеље организовали дане спорта где се пешачило, обишла обала реке Тисе, правио пикник. Посетили су изложбу плишаних медведа “Медо Брундо” коју је организовала ОКУ “Кнеса” . Читане су бајке и одржане радионице прилагођене узрастима које су осмишљене како је рекла васпитачица Дејановић у циљу смањења импулсивних израза међу вршњацима. – На крају су послушали причу “Љута хоботница “ која је прилагођена узрасту и говори о управљању бесом, агресивном понашању и његовом решењу. Ову причу обрађивали смо у свим групама наше установе – рекла је Драгана Дејановић. 
Поводом овонедељног празника под слоганом “Велико срце деце Србије” васпитачи предшколске установе “Наши бисери” су поздравли сву децу и пожелели им безбедно детињство. 

 


Предшколци цртали по асфалту




Фотоалбум: Карољ Пушкаш