Четвородневни програм поводом обележавања Дана општине Кањижа

17.10.2023.
 

У оквиру програма ће бити објављени резултати конкурса расписаног поводом Дана општине, биће организована шетња посвећења локалној историји, а одржаће се и представа. 
Локална самоуправа општине Кањижа обележава Дан општине са четвородневним програмом, који ће се одржати између 18. и 21. октобра. У петак ће бити организовано уручивање општинских признања, биће одржан комеморативни скуп, а затим ће у Галерији „Добо Тихамер” бити отворена изложба под називом „Светлом исписана Кањижа, Сто година историје општине Кањижа у огледалу разгледница”. Од 18 часова концерт ће одржати хор „Вива Вокс”. Програм се наставља у суботу, одржавањем XIV. Међународног меморијалног турнира у рвању „Чаба Ференц”. 
Ливиа Вранић Варади, особа задужена за протокол и информисање, Кањижа каже: „И ове године се на такмичењу очекује учешће око 400 такмичара из 10 различитих земаља, а председник такмичења је Рудолф Рекецки. Улаз је и овога пута бесплатан, организатори све срдачно очекују. За 21. октобар увече припремамо још једну посластицу за љубитеље музике. Напоменула сам већ да серија програма почиње обележавањем једног јубилеја, 40 година рада Атлетског клуба, а завршава се са једним других јубилејом, наиме Удружење љубитеља хармонике из Кањиже постоји 50 година, обележава дакле пола века постојања. У част тих пола века постојања, Удружење љубитеља хармонике припрема један свечани концерт.” 

 


Четвородневни програм поводом обележавања Дана општине Кањижа




Фотоалбум: Карољ Пушкаш