Награда Pro Urbe за Себастијана Нађа, светског првака у рвању

23.10.2023.
 

На свечаној седници Скупштине општине Кањижа додељене су две захвалнице и три награде „Juventus Pro Urbe“. 
Себастијан Нађ, светски првак у рвању, је ове године освојио награду Pro Urbe поводом Дана општине Кањижа. 
Дан општине Кањижа је 20. октобар. Поводом тога се сваке године додељују и јавна признања. Награду „Juventus Pro Urbe“ је ове године добило троје младих, Никола Лончар из Велебита који је успешан спортиста, извођач изворне музике Луца Тилинко из Хоргоша и Габор Катона из Кањиже који ради као фармацеут. 
“Осећао сам да је то велика част, када је препознато моје достигнуће на пољу уметности и када су ми уручене захвалнице, али што се тиче мог научног рада, ово је прво признање на том пољу. Управо због тога заузима посебно место у мом срцу и због тога вам пуно захваљујем", рекао је добитник награде „Juventus Pro Urbe“ Габор Катона. 
Награду „Pro Urbe“ је добио Себастијан Нађ из Кањиже, који је освојио златну медаљу у категорији до 63 килограма на Светском првенству у рвању 2022. године у Београду. “Сигурно да ми много значи ово признамје, кад сам први пут чуо да ћу бити предложен, био сам јако изненађен, први пут да за награду нисам требао никога да оборим или победим, дакле ову награду нисам добио јер сам био најбољи рвач на такмичењу, или такмичар са најбољом техником или тако нешто, већ ово представља нешто више, посебну категорију, то је сигурно. Никада нисам добио такву награду." 
Током обележавања Дана општине је приказан и кратак филм, где се разговарало о развоју и инвестицијама у прошлој години. Председник општине Кањижа Роберт Фејстамер је рекао да покушавају да остваре напредак у свим подручјима. “Покушали смо да у наших 13 насеља у општини доведемо некакву инвестицију, била да је то реконструкција путева или обнова дома културе или некакав спортски садржај. Поента је увек била да средства за развој не буду концентрисана на једном месту и да се идеје и концепти који су карактеристични за то насеље и ту заједницу не спроводе на једном месту.” 
Захвалнице су уручене др. Вероники Газдаг из Трешњевца, пензионисаној докторици опште праксе Владимиру Ивановићу, спортском раднику. 

 


Кањижа: Награда Про Урбе за Себастијана Нађа, светског првака у рвању




Фотоалбум: Карољ Пушкаш