Решавање проблематике миграната на подручју Хоргоша

01.11.2023.
 

Свеобухватна акција полиције и жандармерије одвија се ових дана у Хоргошу и околини. Припадници министарства силе непрекидно су на терену и сакупљају илегалне мигранте. 
Након инцидента који се у Хоргошу догодио у петак у зору, у овом насељу налазе се припадници специјалних снага полиције и жандармерије. Тренутно су смештени на спрату Дома културе и непрекидно излазе на терен, протеклих дана спровели су више успешних акција. 
„Лица која су дислоцирана са територије општине Хоргош, то је негде око четири стотине особа. Од тих четири стотине лица, осамдесет осморо људи је приведено и налази се тренутно у притвору. Оно што би могли да додамо је оно што је нама најбитније као грађанима Хоргоша и нама из локалне самоуправе, да је безбедност грађана наравно на првом месту и да овом акцијом која се десила, понавља се истог дана, захваљујући реакцији председника државе, Александра Вучића“ рекао је Небојша Ракић, заменик председника општине Кањижа. 
Садашња акција, као једна је од најопсежнијих и најефикаснијих акција последњих година потврдила се и тако што се мигранти тек изузетно могу видети у насељу. 
„Као председник општине веома се радујем да се овако, након седам година, у Хоргошу одвија и акција већих снага. Истина је да помало чудно изгледа да је овде на паркингу у Дому културе много опреме, много полицијских возила и возила жандармерије, али такође мислим да смо веома дуго о томе говорили да је јавна безбедност достигла свој минимум, овде у Хоргошу управо због мигрантске ситуације“ рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа. 
У насељу које се налази у пограничном делу између Србије и Мађарске, мигранти се сада могу видети само изузетно, једино их има у околини прихватног центра. Према досадашњим информацијама специјалне јединице полиције у већем броју биће присутни у насељу и у наредном периоду. 

 


У Хоргошу и околини ухваћено око 400 миграната

Решавање проблематике миграната на подручју Хоргоша




Фото: Карољ Пушкаш