Полиција, жандармерија и хеликоптерска јединица на терену

13.12.2023.
 

Полиција, жандармерија, а ако затреба, и хеликоптерска јединица биће на терену све док то захтева решавање питања илегалних миграната. 
То је поручио генерал Дејан Луковић, заменик директора полиције, приликом данашње посете Кањижи и Хоргошу. 
У Градској кући у Кањижи одржан је састанак на коме су генерал Дејан Луковић као и начелници полицијских управа из Суботице и Кикинде те командир полицијске станице у Хоргошу разговарали са замеником председника општине Кањижа Небојшом Ракићем о безбедносној ситуацији. 
Захваљујући сталном присуству и деловању жандармерије и полиције, нема више илегалних миграната у Хоргошу због чега се житељи овог места надомак мађарске границе осећају мирно и безбедно. 
Генерал Дејан Луковић и Небојша Ракић обишли су снаге полиције и жандармерије које су стациониране у Дому културе у Хоргошу како би у сваком тренутку реаговале на појаву илегалних миграната у насељу. 
„Од 27. октобра, од како се десио онај немили догађај који је свима познат, а који је изазвао узнемирење грађана на овим просторима, ми смо ангажовали велики број снага Министарства унутрашњих послова: припадника редовне полиције, интервентних снага јединица полиције, жандармерије, САЈ-а... тако да смо имали неколико стотина полицајаца на терену на подручју ових полицијских управа како бисмо стање безбедности довели у нормално и безбедно“, изјавио је генерал Луковић. 
Заменик председника општине Кањижа Небојша Ракић уручио је генералу Дејану Луковићу захвалницу намењену свим припадницима МУП-а који су ангажовани на терену на решавању проблема илегалних миграција. 
„Разговарали смо код нас у локалној самоуправи о проблематици која је задесила нашу месну заједницу и санирању тих проблема који су врло брзо решени захваљујући реакцији председника државе Александра Вучића и министра Братислава Гашића који се већ сутрадан нашао овде са својим јединицама и, као што смо сведоци, ефикасно су отклоњени сви проблеми на терену“, истакао је Небојша Ракић, заменик председника општине Кањижа. 
Генерал Дејан Луковић је приликом ове посете најавио да ће припадници јединица МУП-а остати у Хогошу све док то буде потребно како би житељи овог места могли да се осећају безбедно. 

 


Полиција, жандармерија и хеликоптерска јединица на терену све док се не реши питање илегалних миграната




Фотоалбум: Карољ Пушкаш