Усвојен буџет општине Кањижа за 2024. годину

18.12.2023.
 

На 27. седници Скупштине општине Кањижа, одборници су расправљали о 19 тачака дневног реда, медју којима посебно истичемо први корак у планирању будућности - одредјивање средстава и ресурса за подршку пројектима од виталног значаја за нашу заједницу, рекао је на прес конференције након седнице Ервин Бехаровић, шеф одборничке групе СНС.  
Буџет општине представља основни документ који поставља приоритете и циљеве за наредну годину. Посебно наглашавамо нашу посвећеност одржавању и унапредјењу путне инфраструктуре како бисмо побољшали услове кретања наших градјања. Средства ће бити издвојена и за подршку младима, као и свеобухватно подржавање културних дешавања која чине срце наше заједнице, рекао је Ервин Бехаровић.   
У циљу обезбедјивања транспарентности и одговорности у управљању финансијама општине, представљамо предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Кањижа за 2023. годину. Верујемо да ће ангажовање ревизора осигурати интегритет и тачност наших финансијских извештаја.   
Планирање урбаног простора кључно је за равномеран развој. У ту сврху, представљамо предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације општинског пута с циљем побољшања инфраструктуре и омогућавања одрживог раста наше заједнице.  
Безбедност на путевима је од суштинског значаја за све нас. Стога, представљамо прделог Решења о усвајању Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Кањижа за јануар-јун 2023. године. Усвајање овог извештаја помоћи ће нам да нам идентификујемо проблеме и планирамо мере за побољшање, с циљем да наши путеви буду сигурни за све учеснике у саобраћају.  
Следећа тачка дневног реда односи се на предлог решења о давању сагласности на програм пословања привредног друштва “ПОТИСКИ ВОДОВОДИ” за 2024. годину. Ово привредно друштво показало је изузетне резултате и веома успешно обавља своје задатке, те сматрамо да подршка њиховом програму пословања доприноси општем просперитату наше општине.  
Све тачке дневног реда су усвојене, што указује на сагласност одборника о предложеним мерама и плановима за развој општине Кањижа, рекао је Ервин Бехаровић. 

 





Фотоалбум: Карољ Пушкаш