Обавештење о добровољном служењу војног рока са оружјем

18.01.2024.
  

На добровољно служење војног рока са оружјем и Војно стручно оспособљавање за резервне официре могу се пријавити сви држављани Републике Србије, мушког и женског пола, са навршених 19 година живота, а најкасније до 30 године живота. Разлика је само што се на  Војно стручно оспособљавање за резервне официре могу пријавити само лица која имају завршен факултет, тј. имају високу стручну спрему.
Пријављивање кандидата врши се у Центру министарства одбране Кикинда, као и електронским путем преко портала еУправа и на шалтерима ЈП „Пошта Србије“. Доласком у канцеларије, војни службеници ће дати потребна упутства и преглед потребних докумената који се требају приложити уз пријаву. Након што се изврши пријем докумената, кандидати се упућују на лекарске прегледе у Војну болницу Нови Сад. Тренутно је у току пријављивање кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у мартовском упутном року. Позивају се сви заинтересовани кандидати да се што пре пријаве, како би се реализовали сви планирани активности везане за упућивање на добровољно служење војног рока са оружјем.
Док се налазе на одслужењу војног рока, сваки кандидат поред плаћених трошкова превоза за одлазак и повратак са добровољног служења војног рока са оружјем, месечно добија накнаду, односно новчано примање у износу од 38.000,00 динара, а кандидат на Војно стручном оспособљавању за резервне официре 42.000,00 динара, има здравствено осигурање и плаћено одсуство у трајању од 10 дана.
Током служења војног рока, сви кандидати могу да конкуришу и одмах по одслужењу војног рока, заснују радни однос у Војсци Србије у својству професионалног војника. 

Додатне информације:
https://www.vs.rs/sr_cyr/budi-profesionalac