Неколико јавних установа у Кањижи на располагању има чистију воду

20.03.2024.
 

Локална самоуправа у Кањижи је недавно купила и инсталирала 6 стојећих апарата за воду са функцијом пречишћавања воде у неколико установа у тој општини. Средства неопходна за ову инвестицију је у потпуности обезбедила локална самоуправа. 
Један од стојећих апарата за воду, који има функцију пречишћавања воде, налази се у Центру за пружање услуга социјалне заштите општине Кањижа, у дневном боравку „Светлосна барка”. 
Чаба Толнаи, директор Центра за пружање услуга социјалне заштите општине Кањижа каже: „У погодностима које пружа апарат за пречишћавање воде у овом објекту ће моћи да ужива 20 корисника. То је наравно пре свега у њиховом интересу, али употреба овог пречистача није забрањена ни њиховим васпитачима.” 
Локална самоуправа се сваке године труди да реализује пројекте који имају за циљ побољшање квалитета живота локалног становништа. Прошле године су купили апарате за пречишћавање ваздуха, а ове године апарате за пречишћавање воде. 
Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа каже: „Не ради се о томе да покушавамо да поправимо оно што је проблематично, дакле и ваздух се удише, и вода се може конзумирати на исти начин, али ова врста воде је квалитативно боља од воде из славине. Мислим да се и на овај начин мало приближавамо стандардима и захтевима Европске уније.” 
Укупна вредност ове инвестиције износила је милион динара, а износ је обезбеђен из средстава локалне самоуправе. 

 


Неколико јавних установа у Кањижи на располагању има чистију воду




Фото: Карољ Пушкаш