Одржана 29. седница скупштине општине

05.04.2024.
 

На  седници Скупштине општине било је 40 тачака дневног реда. Између осталог, прихваћени су и извештаји за 2023. годину које су поднеле наше установе здравствене и социјалне заштите, спорта и културе – рекао је на прес конференцији Ервин Бехаревић, председник Одборничког клуба СНС-а.   
Општина Кањижа истакла је своју посвећеност свеобухватном развоју локелне зеједнице, фокусирајући се на локално запошљавење као кључну стратегију. Њихов нагласак на локалном запошљавању рефлектује се кроз предложени локални акциони плаан, чија је сврха подршка економском расту у региону. Ова иницијатива не само да циља на стварање нових радних места, већ и на креирање пословних прилика које ће побољшати животни стандард градјања.   
Паралелно с тим, општина је јасно одредила приоритете у области заштите животне средине и одрживог коришћења природних ресурса. Њихови предлози годишњег програма заштите, уредјења и коришћења пољопривредног земљишта ускладјени су с оћувањем природног окружења док истовремено подржаваљу пољупривреду као кључни сектор локалне економије.  
Инфраструктурни пројекти такодје су високо на листи приоритета. Општински предлози о детаљној регулацији путне инфраструктуре и соларних електрана наговештавају модернизацију инфрастуктуре и побољшање енергетске ефикасности. Планови о експроприацији некретнина за изградњу саобраћајне инфраструктуре додатно показују посвећеност општине побољшању транспортне повезаности и подстицању привредног развоја.  
Надаље, предлози о успостављању система енергетског менаџмента и организационим променама у јавним установама наглашавају општинску жељу за ефикаснијим управљањем ресурсима и пружањем квалитетних јавних услуга својим градјањима.   
Кроз ове свеобухватне планове, Општина Кањижа тежи стварању просперитетне и одрживе заједнице, пружајући боље прилике за живот и рад својим градјанима.  
Такодје на седници изабран је и директор привредног друштва Потиски Водоводи, а све тачке дневног реда су усвојене – рекао је Ервин Бехаревић.   

 





Фото: Карољ Пушкаш