Изложба о Јужном току у Кањижи

03.10.2014.
  

Мултимедијална изложба „Уједињујући Европу“, чији је циљ да информише грађане Србије о гасоводу Јужни ток, биће сутра, 4. октобра 2014. године представљена грађанима Кањиже. Интерактивни камион у ком је ова изложба постављена биће паркиран на почетку Главне улице, а грађани ће од 10 до 18 часова бити у прилици да погледају изложбу.

Посетиоци изложбе моћи ће да сазнају како се производи природни гас у Русији као и какав је значај “плавог горива” у привреди Европе. Гости ће видети видео-спотове о производњи цеви за морске деонице гасовода, о технологији полагања цеви у море и микротунелисању. За децу је специјално израђена едукативна мултимедијална игра. Информативни материјали и интерактивна решења биће занимљиви за најшири круг посетилаца. За време изложбе заинтересовани такође ће моћи да постављају питања представницима компаније „Јужни ток Србија“.

Информативна тура обилази државе и градове кроз које ће гасовод Јужни ток пролазити. До сада су изложбу видели грађани Зајечара, Параћина, Велике Плане, Београда, Ковина, Титела, Новог Сада, Бечеја и Сенте.

Представници компаније «Јужни ток Србија» радо ће одговарати на питања грађана од 11.00 до 13.00 часова.