Свечани пријем успешних рукометаша и ђака спортиста у Кањижи

13.06.2024.
 

У великој сали Градске куће председник општине Кањижа је поздравио успешне основце који су учествовали на овогодишњој Ђачкој олимпијади и чланове Рукометног клуба Кањижа. 
Рукометни клуб је остварио највећи успех у историји свог постојања, док су ученици основне школе освојили треће место на државном такмичењу на Ђачкој олимпијади. 
Ученици Основне школе “Јован Јовановић Змај” из Кањиже су по трећи пут учествовали на државној Ђачкој олимпијади. Ученици школе су успешно завршили општинско такмичење, а потом и окружно такмичење, на основу чега су се пласирали на републичко такмичење. 
Маја Лишић каже: „Мерили су нам најбоље пролазно време, и било је да урадимо колут, требало је прескочити лествицу, затим се морало ићи преко клупе. Обићи чуњеве са медицинком од три килограма, затим четвороношке обићи око чуњева, гађати у мету и онда трчати." 
Уз екипно такмичење, млади су се добро показали и у појединачној категорији. Мате Месарош је освојио треће место у скоку у вис: 
“Успео сам да идем из круга у круг, како је све више људи испадало, ја сам остао у конкуренцији. Било нас је само пет, шест, а људи су одлазили све више и више, на крају нас је остало троје и тако сам ја постао треће пласирани." 
Општина је на добром гласу не само због деце која су учествовала на Ђачкој олимпијади, већ и захваљујући екипи Рукометног клуба Кањижа. Ова година је најуспешнија година у историји клуба. Све њихове екипе су наступиле на првенству и кући су се вратиле са медаљама. Екипе девојчица узраста У12 такође су се пласирале на државно првенство где су се успешно такмичиле. 
Флора Чикош, чланица Рукометног клуба Кањижа каже: "Врло смо озбиљно тренирали за то. Наша екипа је била врло сложна, пуно нас је било на тренинзима, вредно су нас тренирали, па смо постигли запажен резултат." 
Успешне младе спортисте је поздравио Роберт Фејстамер, који је у свом говору младима захвалио на истрајности и што су у убрзаном свету одвојили време за спорт. 
„Ово је јако важно за снагу заједнице и развој заједнице. Јако сам срећан што деца за то издвајају време и уместо што проводе време на рачунару, телефону и другим уређајима, одлучују да време и енергију усмере на здрав начин живота." 
Успешним ученицима је уручен и поклон пакет од стране председника општине. 


Више информација: 

 


Свечани пријем успешних рукометаша и ђака спортиста у Кањижи

Успеси ученика на Олимпијским спортским игарама ученике Републике Србије и рукометашица Кањиже




Фото Карољ Пушкаш