Роберт Фејстамер остаје председник Општине Кањижа

11.07.2024.
 

Скупштина општине Кањижа је одржало конститутивну седницу.
Роберт Фејстамер, члан Савеза војвођанских Мађара (СВМ) остаје на функцији председника Општине Кањижа, док ће функцију заменика председника Општине обављати Небојша Ракић, испред Српске напредне странке (СНС). Новоформирана Скупштина општине Кањиже је, између осталог, донело одлуке и о именовању нових чланова Општинског већа.
Скупштина општине Кањижа је у среду одржало своју конститутивну седницу. Чланови су након полагања заклетве у тајном гласању изабрали новог председника Скупштине, Жомбора Ујварија, док функцију заменика председника обавља Јадранка Балаж из Трешњевца. Новоформирано тело сада броји 29 чланова, од којих 19 су из редова Савеза војвођанских Мађара, 8 из Српске напредне странке, а 2 члана из Покрета слободних грађана. Током седнице је тајним гласањем указано поверење Роберту Фејстамеру, који ће и у наредном мандату обављати функцију председника Општине, док ће функцију заменика председника Општине и даље обављати Небојша Ракић.
Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа: “Са овим великим овлашћењем и бројем гласова, сматрам да ће пасти велика политичка и људска одговорност на нас и на све оне који раде у овој екипи.”
Српска напредна странка и Савез војвођанских Мађара су већ осам година коалициони партнери. Циљ је и даље заједнички - радити заједно за добробит заједнице, - истакао је у свом саопштењу Зоран Теслић, члан Скупштине општине.
Зоран Теслић, члан Скупштине општине из Српске напредне странке, изјавио је: "Настојимо и даље заступати интересе становника Кањиже, као и на 13 других насеља. Такође, настављамо привлачити инвеститоре у општину, као што смо то чинили протеклих 8 година."
На конститутивној седници изабрани су и чланови Општинског већа. Ела Добо биће задужена за спорт, Агнеш Багањ за образовање, Ибоља Бичкеи за културу и невладине организације. Золна Гајдош ће се бавити развојем економије, док ће Јожеф Давид радити на инвестицијама и међународним конкурсима. Зоран Томин ће се ангажовати за заштиту животне средине, а Марко Ждеро ће и даље бити задужен за комуналне послове.
Више информација:

 


Роберт Фејстамер остаје председник Општине Кањижа




ФОТОАЛБУМ Карољ Пушкаш