Обавештење – извођење истражних бушења

12.07.2024.
 

Реализација енергетски значајног пројекта за Владу Републике Србије (Одлука Владе број 05: 351-12062/2023 од 07.12.2023.), у складу са овом одлуком и чланом 35. Закона о изградњи, одвија се према распореду.

Инвеститор Транснафта АД Панчево, према плану реализације пројекта, током јула и августа 2024. године, на територији града Новог Сада (општине Нови Сад III и Каћ) и општина Жабаљ, Бечеј, Ада, Сента и Кањижа, спроводиће детаљна инжењерскогеолошка, геотехничка и хидрогеолошка испитивања са циљем утврђивања услова за будућу изградњу нафтовода.

Током детаљних инжењерскогеолошких и геотехничких испитивања биће извршена истражна бушења пречника Ø101 мм, планиране дубине од 4-10 метара, у зависности од локације и намене. Поред тога, испитивања ће обухватити узорковање за геотехничке анализе и картирање терена. На локацијама водених препрека биће уграђени пиезометри пречника Ø50 мм. На локацијама путева који воде ка надземним објектима биће израђени истражни ровови, узимање узорака за лабораторијска испитивања и картирање.

 

У складу са одредбама Закона о рударству и геолошким истраживањима, као и условима надлежних служби, радови ће започети након пријаве почетка радова и обавештавања инспекције рада, у присуству стручног надзора и археолошког надзора, а инвеститор је дужан да обнови радну површину и врати је у првобитно стање.



Локације