Михољски сусрети села у Хоргошу

23.09.2024.
 

У организацији општине Кајижа  у петак, 20. септембра  је након манифестације на Велебиту 2022. и прошлогодишње у Трешњевцу, се у Хоргошу одржалаа манифестација „Михољски сусрети села“, чију реализацију подржава Министарство за бригу о селу.
Манифестација се одвијала у хоргошком  Дому културе уз културно –уметнички програм и дечије игре и такмичење  у  којим су пороглашени и победници.
У оквиру програма посетиоци су имали прилику да погледају изложбу ручних радова и фотографија традиционалних алата и традиционалних јела.
У  Хоргошу се окупило неколико тимова деце  која су се играла и  дружила и тамичила, а време је послужило да се све одвија као усред лета.
Манифестацији су се придручила у културно- уметничком програм и деца из Александрова, Мола и Плесна група из Кањиже коју води Милица Лончар.
По речима Небојше Ракића, заменика председника општине Кањижа који је отворио манифестацију “Михољски сусрети села” сарадња са Министарством за бригу о селу се огледа у кавлитетним програмима не само у оквиру ове манифестације. – Са овим Министарством смо остварили пројекат минибуса са 21 седиштм који нам користи за културно – уметничка друштва , као и за спортске клубове. Такође, је у општини Кањижа добијено преко 150 кућа преко Министарства за бригу о селу које су додељене социјално угроженим породицама, младим брачним паровима , као и младим пољопривредницима у свим месним заједницама општине – рекао је Небојша Ракић.
Данашња манифестација је протекла у игри , дружењу и весељу.
Више информација:

 


Михољски сусрети села у Хоргошу