Уручена јавна признања поводом Дана општине Кањижа

21.10.2024.
 

У свечаној сали Градске куће, награда “Про Урбе” је додељена др Михаљу Бимбоу, пензионисаном ветеринару, док је Саболчу Богнару из Трешњевца уручена награда “Јувентус Про Урбе”.
Захвалнице су добили васпитачица у вртићу Ибоља Веселинов, инструктор плеса Карољ Ческо и сарадник јавне безбедности Радивој Веселинов.
На свечаности су представљене све инвестиције и улагања која су спроведена у општини у протеклој години, на ту тему је приказан кратки филм. Председник општине Роберт Фејстамер је такође у свом говору напоменуо како не само да је година иза нас била пуна посла, већ ће бити пуно дешавања и у наредној години: „Могао бих споменути и ИПА прекограничне конкурсе од којих смо три освојили на пољу сарадње Србије и Румуније, а осам смо освојили на пољу сарадње Србије и Мађарске. Тако да је у том смислу ово такође велики изазов за следеће три године."
У Кањижи су додељена овогодишња јавна признања. Награду Про Урбе је добио др Михаљ Бимбо, пензионисани ветеринар. У рад локлане самоуправе је укључен од 2000. године: „За мене је ово огромно признање. Заправо, нисам само радио на пољу политике, него сам радио и на терену као ветеринар. Познајем добро људе у околним селима, свуда, тако да смо зависили једни од других, ја сам њима помагао и они су мени."
 Саболч Богнар из Трешњевца је добио награду Јувентус Про Урбе и новчану награду. Саболч је 2018. године дипломирао на Универзитету Нови Сад, након чега је годину дана касније завршио мастер академске студије аналитичке хемије, а ове године је и докторирао. Главна тема његовог истраживања је одржавање воденог екосистема земље: „Јако сам задовољан што ми је додељена ова награда и заправо сам јако захвалан што сам је добио. Упркос чињеници да више не живим у Трешњевцу или на подручју општине, већ у Новом Саду, увек сам сматрао да ми је дужност да помогнем овдашњим људима где год могу."
Захвалнице су добили васпитачица у вртићу Ибоља Веселинов, инструктор плеса Карољ Ческо који је у протеклих 40 година научио основама плеса око 6.000 младих и Радивој Веселинов из Хоргоша.
"Оно што нам даје снагу и заправо нас мотивише су врло позитивне повратне информације од свих оних који су отишли из општине на све стране света, а гледајући уназад, кажу да су нешто научили", рекао је инструктор плеса Карољ Ческо.
Свечаност поводом Дана општине је настављена полагањем венаца, изложбом фотографија и пригодним програмом.
Више информација:

 


Уручена јавна признања поводом Дана општине Кањижа