Споразум подстиче бизнис

10.12.2014.
 

На сусрету привредника одржаном 9. децембра у Кањижи, у којем је учествовао и главни конзул Мађарске у Суботици др Јанош Бабић, споразум о сарадњи између Мађарско-српске трговинске и индустријске коморе из Сегедина и општине Кањижа, потписали су председник кањишке општине др Михаљ Бимбо и извршни потпредседник Коморе Миклош Јојарт.
Очекује се да ова сарадња допринесе интензивирању привреде и буде подстицај за бизнис, успешнији наступ на српском и мађарском тржишту, али и што ефикасније припремање и прилагођавање српских привредника у предстојећем процесу преговора за придруживање Србије ЕУ, кроз укључивање пројектима обухваћених Дунавском стратегијом ЕУ, као и сарадњом формулисаном у оквиру еврорегије ДКМТ и коришћењем средстава из ИПА фондова кроз пројекте прекогарничне сарадње.
Мађарски привредници који су присутни на тржишту Србије заинтересовани су да у што већој мери упознају и користе Споразум о слободној трговини између Србије и Русије, такође и уговоре са Белорусијом, Казахстаном и Украјином, кроз оснивање мешовитих предузећа у Србији, инвестирањем мађарских фирми у нашој земљи, као и другим видоима сарадње.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/sporazum-podstice-biznis

https://www.youtube.com/watch?v=-AJNNSAdSkU&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q




Фотограф: Карољ Пушкаш грађевински инжењер