Јавни увид у просторни план „Суботичке пустаре и језера“

01.04.2015.
 

Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине у складу са чланом 50. Закона о планирању и изградњи (“Службени гласник РС“, бр. 72/09, 81/09 – исправка, 64/10 – УС, 24/11, 121/12, 42/13-УС, 50/13 УС, 98/13 – УС, 132/14 и 145/14), чл. 60-73. Правилника о садржини, начину и поступку израде планских докумената (“Сл. гласник РС“, бр. 31/10, 69/10 и 16/11) и чл. 5. и 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину (“Службени гласник РС“, број 135/04 и 88/10) оглашава јавни увид у нацрт просторног плана подручја посебне намене „Суботичке пустаре и језера“ и извештај о стратешкој процени утицаја просторног плана подручја посебне намене „Суботичке пустаре и језера“ на животну средину.

Нацрт Просторног плана подручја посебне намене „Суботичке пустаре и језера“ (у даљем тексту: Нацрт просторног плана) и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене „Суботичке пустаре и језера“ на животну средину (у даљем тексту: Извештај о стратешкој процени утицаја), обухватају делове територија Града Суботице и општине Кањижа.

1.            Јавни увид у Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, одржаће се у трајању од 30 дана, од 01. априла 2015. године до 30. априла 2015. године.

Нацрт просторног плана са комплетом рефералних карата и Извештај о стратешкој процени утицаја биће изложени на јавни увид у граду/општинама које се налазе у обухвату Плана, сваког радног дана у времену од 9.00 до 14.00 часова, и то у:

-              граду Суботица, у Градској кући, канцеларија 202/1, Трг Републике бр. 1

-              општини Кањижа, у згради општине, Главни трг бр. 1 и

-              у просторијама Покрајинског Секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Булевар Михајла Пупина бр. 16.

Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја биће доступни на увид заинтересованој јавности:

- у аналогном и дигиталном облику, у просторијама органа јединица локалне самоуправе надлежним за послове просторног планирања и урбанизма,

- у дигиталном облику на званичној интернет адреси Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине (http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs)

Јавна презентација Нацрта просторног плана и Извештаја о стратешкој процени утицаја биће одржана у Суботици, 17. априла 2015. године у 12 часова у згради Градске куће, Плава сала, Главни трг бр. 1.

Примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, физичка и правна лица могу доставити, у писаној форми, органима задуженим за послове урбанизма у јединицама локалних самоуправа и Покрајинском секретаријату за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине на адресу: Булевар Михајла Пупина бр. 16, 21000 Нови Сад, у току трајања јавног увида, до 30. априла 2015. године.

Јавна седница Комисије за јавни увид одржаће се 08. маја 2015. године у Новом Саду у згради Скупштине АП Војводине, сала 1, ул. Владике Платона бб, са почетком у 13 часова.

2.            У складу са одредбама члана 50. Закона о планирању и изградњи, о извршеном јавном увиду надлежни орган, односно Комисија за планове, ће сачинити Извештај о обављеном јавном увиду и доставити га обрађивачу планског документа, Носиоцу израде Плана – Покрајинском секретаријату за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и јединицама локалних самоуправа у обухвату Плана.

Нацрт за јавни увид:



ППППН Суботичке пустаре и језера – нацрт

Графички део: Прегледна карта

Намена

Инфраструктура

Заштита природе и културе

Заштита животне средине

Спровођење

Стратешка процена: Стратешка процена утицаја (СПУ)

Графички део: 01_Стратешка

02_Стратешка