Брже до пацијената по селима и салашима

23.12.2015.
 

Дому здравља у Кањижи предато је ново санитетско возило за потребе Службе хитне помоћи које је општина купила из средстава добијених од Покрајинске владе у време мигрантске кризе. Кључеве возила потпредседник Покрајинске владе и председник Покрајинског савета за миграције Михаљ Њилаш уручио је директору Дома здравља др Ласлу Кермецију.

Председник кањишке општине др Михаљ Бомбо, нагласио је да је за време мигрантске кризе општина прву материјалну помоћ добила од Покрајинске владе, а да је финансијска подршка служила за покривање повећаних трошкова као и за набавку одређених средстава, па је од тих средстава и купљено возило хитне помоћи.

Михаљ Њилаш је потсетио да је Покрајинска влада обезбедила 13,5 милиона динара за решавање проблема у вези мигрантске кризе, а у склопу тога је већ зацртано да део ових средстава треба да служи за куповину новог санитетског возила за Службу хитне помоћи у Дому здравља Кањижа, чиме је омогућено да ова служба функционише 24 сата на целој територији кањишке општине, што је врло значајно не само за ово подручје него и шире, јер је Кањижа погранична општина са специфичним потребама.

Директор Дома здравља Кањижа др Ласло Кермеци напомиње да ће ново возило заменити најстарије санитетско возило. Он додаје да је неопходно стално обнављање возног парка, а да ће се савремена опрема из старог санитетског возила пребацити у ново.Начелница Службе хитне помоћи др Маргит Пајор истиче да је Служба хитне помоћи већ има нови ритам непрекидног рада 24 сата, а захваљујући новом возилу бржеће моћи да се стиже до пацијентима у свим насељима општине, па и до салаша.

Више информација:


Брже до пацијената по селима и салашима




Фотограф: Роберт Коња