Саопштење за јавност

18.03.2014.
 

Акција у вези коментара на Фејсбуку

Одељење за инспекцијско-надзорне послове општинске управе општине Кањижа у оквиру својег делокруга рада  прати коментаре на друштвеној мрежи Фејсбук, проверава их и  ако је потребно, предузима потребне мере по истима.

Многи од ових коментара су неосновани и злонамерни , али прошле недеље су се уочили један коментар који је  написао један  од корисника Фејсбука, а који су сматрали да је оправдан.

Коментар се односио на псе који су пуштени на игралишта без повоца и корпе, прљају травнате површине што представља опасност за децу која играју се тамо.

На основу акције Одељења – и на основу важеће одлуке Локалне самоуправе – Јавно предузеће за уређење насеља општине Кањижа на следећа игралишта ће да поставити двојезичне табле: у Народном парку и улици Озораи Арпад са натписом: „Забрањен улазак псима на игралиште“.

Локална самоуправа овим путем моли грађане да – поштујући важеће прописе – чувају дечија игралишта и да пазе на кориснике истих.

Рад управе помажу коментари и пријаве које су реалне и стога се захваљујемо свим становницима који указују на стварне проблеме а то могу да чине путем друштвених мрежа, или путем коришћења бржег и ефикаснијег система 48.